Catalunya: Cal intensificar la lluita! Vaga general ja!


Construïm el moviment democràticament des de les bases!


Socialisme Revolucionari, 14/10/2019

L'Estat espanyol ha condemnat als presos polítics catalans, ex-càrrecs del govern i institucions catalanes i líders d'organitzacions independentistes, a llargues penes de presó per "sedició". Es tracta d'un fet extremadament greu, gairebé sense precedents en la història recent d'Europa occidental, que a més arriba durant la pre-campanya electoral per a les eleccions generals.

Els líders del trifachito (PP, Ciutadans i Vox) estan demanant que es prohibeixin efectivament els partits independentistes catalans i altres mesures antidemocràtiques i centralistes. Per la seva banda, el president del govern en funcions Pedro Sánchez, del PSOE, està jugant també la carta electoralista de la repressió contra Catalunya. Ha parlat "d’acatament de la pena" i de "íntegre compliment" d'aquestes, que van des dels 9 fins als 13 anys de presó per a nou condemnats.

L'única resposta possible de la joventut i de la classe obrera catalana és organitzar una vaga general en defensa dels drets democràtics i del dret del poble català a decidir el seu propi futur. L'atac als drets democràtics de Catalunya és un atac a tota la classe obrera de l'Estat espanyol i cal donar una resposta clara.


Tothom està seguint els esdeveniments a Catalunya de la mateixa manera que abans han seguit el moviment de massa de Hong Kong. I sens dubte, les desenes de milers de persones que van marxar a l'aeroport del Prat estaven inspirades per les protestes massives de Hong Kong.

La policia espanyola és tan brutal com la de Hong Kong. Les "democràcies" occidentals i la dictadura xinesa utilitzen mètodes violents similars quan els interessos del capitalisme estan amenaçats. La UE defensa la repressió de l'estat espanyol a Catalunya i no dóna cap suport a la lluita pels drets democràtics a Hong Kong.

La lluita contra l'opressió és internacional i aquestes lliçons les estan aprenent sobretot els joves. És inspirador que els moviments de masses a Europa i Àsia estan aprenent els uns dels altres. L'única solidaritat internacional que volem és des de baix, no des dels presidents o governs capitalistes!

Vaga general ja a Catalunya i accions de solidaritat de totes les organitzacions de la classe obrera de l'Estat espanyol

Nombroses protestes de milers de persones s'han donat només durant el dilluns a Catalunya. Aquestes manifestacions massives ja han bloquejat autopistes, vies de tren, i l'ocupació de l'aeroport del Prat va bloquejar els seus accessos i va suposar la cancel·lació de més de 100 vols.

Ara cal tancar tot Catalunya amb una vaga general immediata com a punt de partida per a una lluita continuada. Els estudiants ja s’han aturat per manifestar-se quan es va conèixer la sentència i hi ha convocada una vaga estudiantil de 3 dies des de dimecres. Hem de parar tots el divendres!

Aquest moviment semi espontani i des de baix ha d’organitzar-se i tenir una direcció clara. La nostra força està als carrers i la nostra arma és la vaga general. Els CDR han de reconstruir-se on i quan sigui necessari, i s'han de convocar reunions de masses en centres d'estudis, universitats, centres de treball i als barris i crear-se comitès democràtics locals per donar direcció al moviment. Això és massa important per deixar-ho en les mans dels polítics professionals que desgraciadament en el passat han mostrat que prefereixen que la gent deixi els carrers. Necessitem que aquests comitès locals organitzats democràticament es vinculin a tot Catalunya per desenvolupar seriosament la lluita i convertir-se en la direcció del moviment.

El moviment necessita també parlar sobre el tipus d'independència per la qual estem lluitant. Els treballadors i joves de Catalunya s'estan revoltant contra la repressió de l'Estat espanyol i pel dret a decidir sobre el seu futur. Però, per quin tipus de Catalunya estan lluitant? Nosaltres defensem una Catalunya lliure no només de la repressió estatal sinó també de tota opressió econòmica i social, la fi del règim del 78 i del sistema capitalista que el sosté. Guanyar-se a tots els treballadors catalans amb aquestes demandes i inspirar als treballadors de tot l'Estat espanyol és vital per aconseguir la victòria.

S'ha arribat a una nova fase en el moviment d'independència i no pot haver marxa enrere. Aquest és un moment en què tota l'esquerra, el moviment obrer i els moviments socials, han d'unir-se i oposar-se al règim antidemocràtic. No és el moment de parlar de "respecte a la llei" sinó de rebel·lió obrera i popular contra el sistema capitalista i franquista.

Desafortunadament la posició de Pablo Iglesias és abstracta i utòpica, i representa un greu error històric:
"Tothom haurà de respectar la llei i assumir la sentència", però que a partir d'ara "toca arremangar i treballar per reconstruir ponts entre una societat catalana dividida i entre part de la societat catalana amb la societat espanyola". Cercar, segons les seves paraules, "el camí cap a la reconciliació".

Com pot haver `reconciliació 'amb els partits polítics de dreta que empresonen a la gent per les seves idees? L'Estat espanyol està intentant criminalitzar el poble català i a qualsevol que expressi el dret a l'autodeterminació i a la independència. No es pot permetre que això es mantingui i l'esquerra i el moviment sindical han d'oposar-se a aquesta injustícia. No hi pot haver respecte per un sistema judicial que oprimeix al poble.

L'esquerra ha de tenir una visió molt clara del que està en joc a Catalunya. Ja s'estan prenent mesures antidemocràtiques i franquistes contra els joves d'Altsasu, a vaguistes per participar en piquets, a tuiters i rapers, i se seguiran utilitzant contra tota la classe obrera en futures batalles llevat que es doni una resposta clara ara.

Judici a l'estat franquista, presos polítics lliures, respecte al dret d'autodeterminació .... ¡i lluita als carrers!


  • Dóna suport a la vaga estudiantil de 72 hores!
  • Per una vaga general a Catalunya!
  • Per l'organització d'accions en solidaritat a tot l'Estat espanyol i internacionalment!
  • Llibertat als presos polítics catalans!
  • Per la fi de la repressió d'estat i la tornada dels exiliats polítics!
  • Per la defensa dels drets democràtics!
  • Pel dret d'autodeterminació!
  • Per una república socialista catalana!
  • Per una confederació lliure i voluntària dels pobles de l'estat espanyol i de la Península ibèrica, com a part d'una confederació socialista d'Europa!